Besök1.jpg

OFFENTLIGT UPPDRAG / SÖRMLANDS LANDSTING 

Jag (och åtta konstnärer till) har fått uppdraget att göra takplattor till Sörmlands landsting som kommer att sitta i taket vid olika institutioner såsom tandläkare och gynekolog. Dessa kommer att beställas under flera år och jag kan variera mig hur jag vill. Just nu håller jag på med 10 takplattor. Se mer här!

OFFENTLIGT UPPDRAG / SÖRMLANDS LANDSTING

Takplatta á 60 x 60 cm som görs i två varianter. Molnen är målade med akryl på björkplywood. Därefter har jag tryckt figuren, mönster på molnen och vissa former med vattenfast screentrycksfärg. Växtslingan och vissa av formerna är laserskurna i björkplywood, målade med akrylfärg och därefter limmade på plattan. Allt för att få ytan så intressant som möjligt med ytor, färg och skuggeffekter. Plattan monteras i taket då det finns marginal så att plattan hänger på listen. Bildytan är 57,5 x 57,5 cm.

KRISSTIPENDIUM 3

Jag har fått stödstipendium från Staten / Konstnärsnämnden. Underbart! Det hjälper verkligen i denna tid då olika kurser / projekt ställs in eller skjuts upp och det är mer  att göra på andra jobb. Och man får ingen extra ersättning. Men nu kom det. Tack!

IASPIS / ENDEGRA

Jag fick resebidrag för min resa till Dresden, Tyskland i höstas. Se länk: ENDEGRA
Tack Iaspis, Konstnärsnämnden!

TACK KONSTNÄRSNÄMNDEN FÖR KRISSTIPENDIUM 3!

Här en liten stopmotionfilm som tack. Jag har testat hur jag kan använda mig av stopmotion i mitt arbete och jag har byggt en "mobil-hållare" av en kartong. Funkar alldeles utmärkt. 

Kurragömma laserskuren collografi

TVÅ NYA BLAD KURRAGÖMMA:

Laserskuren collografi (!).
30 x 40 cm, upplaga 40 ex.

Finns på Galleri Uddenberg och Grafik i Väst, Göteborg och Grafiska Sällskapet, Stockholm. 

Till min grafik

KURRAGÖMMA

Laserskuren collografi, 30 x 40 cm, upplaga 40 ex. Bilden är en sammansättning av många teckningar och krokier. Utmaningen var att få bilden att hänga ihop så det inte ramlar bort detaljer vid laserskärningen. Det tog sin tid att planera de två bilderna Kurragömma.

LASERSKÄRAREN

Så här ser det ut när laserskärararen gör hål i kartongen. Det går på en kvart! Jag skulle aldrig klara att skära så snyggt för hand. Men det stora jobbet ligger i att bygga bilden i Photoshop och se att den blir vilsam tror allt som händer. Därefter öppnar jag filen i Illustrator och där gör jag om den till banor. Sen kan jag öppna den i datorn i laserskärar-rummet på KKV i Göteborg. Och på det blir det många tester innan jag blir nöjd. Sen lackas kartongen med schellack innan jag kan - äntligen -trycka. 

Laserskuren collografi upplaga

PÅ TORK

Mina två nya blad "KURRAGÖMMA" på tork. Kartongerna står mot väggen. De är laserskurna i laserskäraren på KKV i Göteborg, sedan lackade och tryckta som collografi. Första gången jag trycker en upplaga med Akuas vattenlösliga färger. Hur smidigt som helst!

Konstrundan2021.jpg

MODESTY ATELJEFÖRENING

Jag har flyttat in i min nya ateljé i Klippan i Göteborg och ateljéföreningen Modesty. Nära till grafikverkstan och laserskäraren på KKV. Och så får jag kollegor igen! Trivs kanon!

KONSTRUNDAN I MAJORNA 25 – 29 AUG 2021

Konstrundan blir av i år men flyttad till augusti pga av pandemin. Samlingsutställning blir på Galleri Majnabbe. Länk till hemsidan.

KONSTRUNDAN I MAJORNA 25–29 AUG 2021

Många ateljéer och verkstäder har öppet i Majorna i Göteborg. I år kommer jag att delta för första gången. Samlingsutställning på Galleri Majnabbe. Gästkonstnär är Bertil Fredholm.

Bootes_forlag.jpg

MABB2022

Mässan är flyttad från 2020 till 2022 pga Corona-viruset.

Malmö Artist’s Book Biennial på Victoria-teatern i Malmö. 

Nina Bondeson, Jim Berggren, Carina Fihn och jag deltar under förlaget Bootes (Jims förlag). 

MABB2022 / BOOTES FÖRLAG

Här är några artist´s books av Jim Berggren, Nina Bondeson, Carina Fihn och mig. Vi jobbar på med egna projekt och kommer att delta på mässan tillsammans under förlaget Bootes.

DrömmarIII.jpg

DRÖMMAR III

Screentryck, akryl på mdf, 25 x 399 (7 x 57 cm) cm, 2019 (unikt ex). Inköpt av Sörmlands landsting på Grafiktriennalen 2020 som öppnade på NP33 i Norrköping..

Klicka på bilden så syns varje del för sig.

23.Kungsbacka.jpg

NP33 / GALLERI SANDER, Norrköping 2020

Utställningen på NP33 i höstas var väldigt lyckad! Landstingen Sörmland och Östergötland var på plats och inhandlade verk. 
Det finns verk av mig på plats. 

Norra Promenaden 33, Norrköping

SERIE-KURS = INSTÄLLD!

Jag älskar serier! Jag kommer att hålla i en sommarkurs i serieteckning på distans (zoom) 28 juni - 2 jul 2921. Det riktar sig främst till ungdomar men alla kan delta.

Jag brukar ha serieteckning som ett ämne i Teckningen på KV Konstskola som först och främst var en kompositions-uppgift. Men ämnet SERIER tangerar även linjen, ytan, skraffering, innehåll, humor, allvar, text (eller inte text) och möjligheten att skapa sin egen värld och kanske sig själv som seriefigur...

Det är Kyrkeruds folkhögskola i Värmland som är huvudman. Se mer här!

ARKIVUM

Artist´s books projekt med Jim Berggren, Carina Fihn och Nina Bondeson.

Första utställningen kommer att bli på Mölndals museum. Tid ej fastställd.

BIG PRINT PROJEKT

Tryckning av storformatsgrafik på stora pressen på KKV Bohuslän, Gerlesborg. 

Flyttat till 2022 pga Corona.  

Projektledare: Eric Saline. Projektet har fått bidrag från Iaspis / Konstnärsnämnden

RUMSLIG UTFLYKT & DRÖMMAR

Planering av mina bilder / tryck på trä under arbetsprocessen. Vad är klart och vad är kvar att trycka? Inför utställning på Kungsbacka Konstholl 20218.