top of page
Marie_Palmgren_ KC_Väst_.jpg

Jag kommer att visa verk från mina offentliga uppdrag som jag genomfört på sjukhus, förskola, bibliotek m.m. Och beskriva mina tankar kring arbetet med ett genomfört uppdrag. Men också visa hur ett arbete kan leda till nya intressanta idéer och uttryck.

 

VARMT VÄLKOMMEN!

Marie Palmgren  

 

 

KONSTNÄRSCENTRUM VÄST

WWW.KC-VAST.SE

ERIK DAHLBERGSGATAN 6, 411 26 GÖTEBORG

Skiss för OVÄNTAT BESÖK, 60 x 60 cm, akryl och screentryck på björkplywood / laserskurna bemålade former / takplatta / offentligt uppdrag till Sörmlands landsting 2021

Lekplats04.jpg

OFFENTLIGT UPPDRAG / SÖRMLANDS LANDSTING 

Jag (och åtta konstnärer till) har fått uppdraget att göra takplattor till Sörmlands landsting som kommer att sitta i taket vid olika institutioner såsom tandläkare och gynekolog. Dessa kommer att beställas under flera år och jag kan variera mig hur jag vill. Just nu håller jag på med 10 takplattor.

Då jag bröt högerhanden i januari och sen smittades med Covid-19 så blev mina plattor rejält försenade. Klara och levererade i oktober 2021. Se mer här!

OFFENTLIGT UPPDRAG / SÖRMLANDS LANDSTING

Takplatta á 60 x 60 cm som görs i två varianter. Molnen är målade med akryl på björkplywood. Därefter har jag tryckt figuren, mönster på molnen och vissa former med vattenfast screentrycksfärg. Växtslingan och vissa av formerna är laserskurna i björkplywood, målade med akrylfärg och därefter limmade på plattan. Allt för att få ytan så intressant som möjligt med ytor, färg och skuggeffekter. Plattan monteras i taket då det finns marginal så att plattan hänger på listen. Bildytan är 57,5 x 57,5 cm.

ARBETSSTIPENDIUM 

Jag har fått ett-årigt arbetsstipendium! Fick veta det innan påsk 2022. Underbart! Tack Konstnärsnämnden!!!

KRISSTIPENDIUM 3

Jag har fått stödstipendium från Staten / Konstnärsnämnden. Underbart! Det hjälper verkligen i denna tid då olika kurser / projekt ställs in eller skjuts upp och det är mer  att göra på andra jobb. Och man får ingen extra ersättning. Men nu kom det. Tack!

IASPIS / ENDEGRA

Jag fick resebidrag för min resa till Dresden, Tyskland i höstas. Se länk: ENDEGRA
Tack Iaspis, Konstnärsnämnden!

TACK KONSTNÄRSNÄMNDEN FÖR KRISSTIPENDIUM 3!

Här en liten stopmotionfilm som tack. Jag har testat hur jag kan använda mig av stopmotion i mitt arbete och jag har byggt en "mobil-hållare" av en kartong. Funkar alldeles utmärkt. 

Bootes_forlag.jpg

MABB2022 / BOOTES FÖRLAG

Här är några artist´s books av Jim Berggren, Nina Bondeson, Carina Fihn och mig. Vi jobbar på med egna projekt och deltog på mässan tillsammans under förlaget Bootes.

MABB2022

Malmö Artist’s Book Biennial var på Victoria-teatern i Malmö 6-8 maj 2022. Jim Berggren, Carina Fihn, Nina Bondeson och jag deltog under förlaget Bootes (Jims förlag). 

 

Det var helt underbart att träffa så många kollegor som är inne i artist´s books världen. Så mycket fina böcker jag såg, köpte och bytte mig till! :) 

På söndagen deltog jag och Jim i en Risograph-workshop på Malmö Universitetet som professor Gunnar Krantz höll i. Carina var och lyssnade på artist´s talk på Konsthallen där flera av deltagarna på MABB presenterade sig.

ARKIVUM

Artist´s books projekt med Jim Berggren, Carina Fihn och Nina Bondeson.

Första utställningen kommer att bli på Mölndals museum. Tid ej fastställd.

Kurragömma laserskuren collografi

TVÅ NYA BLAD KURRAGÖMMA:

Laserskuren collografi (!).
30 x 40 cm, upplaga 40 ex.

Finns på Galleri Uddenberg och Grafik i Väst, Göteborg och Grafiska Sällskapet, Stockholm. 

Till min grafik

KURRAGÖMMA

Laserskuren collografi, 30 x 40 cm, upplaga 40 ex. Bilden är en sammansättning av många teckningar och krokier. Utmaningen var att få bilden att hänga ihop så det inte ramlar bort detaljer vid laserskärningen. Det tog sin tid att planera de två bilderna Kurragömma.

LASERSKÄRAREN

Så här ser det ut när laserskärararen gör hål i kartongen. Det går på en kvart! Jag skulle aldrig klara att skära så snyggt för hand. Men det stora jobbet ligger i att bygga bilden i Photoshop och se att den blir vilsam tror allt som händer. Därefter öppnar jag filen i Illustrator och där gör jag om den till banor. Sen kan jag öppna den i datorn i laserskärar-rummet på KKV i Göteborg. Och på det blir det många tester innan jag blir nöjd. Sen lackas kartongen med schellack innan jag kan - äntligen -trycka. 

Laserskuren collografi upplaga

PÅ TORK

Mina två nya blad "KURRAGÖMMA" på tork. Kartongerna står mot väggen. De är laserskurna i laserskäraren på KKV i Göteborg, sedan lackade och tryckta som collografi. Första gången jag trycker en upplaga med Akuas vattenlösliga färger. Hur smidigt som helst!

DrömmarIII.jpg

DRÖMMAR III

Screentryck, akryl på mdf, 25 x 399 (7 x 57 cm) cm, 2019 (unikt ex). Inköpt av Sörmlands landsting på Grafiktriennalen 2020 som öppnade på NP33 i Norrköping..

Klicka på bilden så syns varje del för sig.

23.Kungsbacka.jpg

NP33 / GALLERI SANDER, Norrköping 2020

Utställningen på NP33 ivar väldigt lyckad! Landstingen Sörmland och Östergötland var och inhandlade verk. 
Det finns verk av mig på plats. 

NP33  / Galleri Sander, Norra Promenaden 33, Norrköping

RUMSLIG UTFLYKT & DRÖMMAR

Planering av mina bilder / tryck på trä under arbetsprocessen. Vad är klart och vad är kvar att trycka? Inför utställning på Kungsbacka Konsthall 2018.

Artist´s_books_verktyg05.jpg

TYPER & ARTIST´S BOOKS 

Verktyg och material som behövs vid tryckning av bly-och trätyper och bokbinderi. Inför workshopen som jag ska hålla på Rundqvists tryckeri i Onsala med Grafik i Väst 4-5 juni 2022. 

KURSER M.M. PÅ GÅNG:

 

TYPER & ARTIST´S BOOKS

Jag ska hålla i en workshop på Rundqvists tryckeri i Onsala med Grafik i Väst 4-5 juni 2022. För medlemmar i Grafik i Väst

TRYCK PÅ ALLA PERSSARNA!

Grafikkurs i Stora & Lilla grafiken 15–19 sep 2022 på KKV Bohuslän.

Jag och Ann-Charlotte Enockson skall hålla i en grafik-kurs där vi jobbar med tryck i både stort och litet format. Se länk på KKVs hemsida.

 

 

BIG PRINT PROJEKT

Tryckning av storformatsgrafik på stora pressen på KKV Bohuslän, Gerlesborg. 

Flyttat till 2023 pga Corona.  

Projektledare: Eric Saline. Projektet har fått bidrag från Iaspis / Konstnärsnämnden.

Här ska jag själv få vara deltagare. :)

bottom of page