top of page
Gerlesborg02.jpg
Gerlesborg01.jpg

GRAFIKKURSER

Jag har hållit kurser i en massa år och på olika kolektivverkstäder och skolor runt om i landet. Både för barn, amatörer och yrkesverksamma konstnärer. Främst grafiska tekniker såsom etsning och collografi, fotoetsning (ImagOn) men även bokbinderi bl.a på Kvinnliga uppfinnarskolan (!) i Mariestad.

​Senaste grafikkursen var  på Kollektivverkstan i Gerlesborg (KKV Bohuslän) i maj 2019. Kursen hette "DJUPTRYCK MED VATTENLÖSLIG FÄRG"

Kursinnehåll: 

"Vi fokuserar på torrnåls-plast och collografi (kartongtryck). Vi går igenom tekniken torrnåls-plast -  man ristar i plasten och utnyttjar svärtan och linjen, vilket är torrnålens karaktär. Vi kombinerar torrnålen med kartongtrycket och arbetar med ytor och flera färger. 

   Vi undersöker hur man kan använda sig av kartongens hela bredd med både ristade och skurna linjer, släta ytor och lägger till olika strukturer och tänker gärna form. Vi tittar på olika sätt att trycka för att få ut det mesta av bilden / kartongen, både genom traditionell infärgning för hand men också valsning. 

   Vi undersöker hur man planerar upplaga alternativt arbetar med monotypi. 

   Vi tittar på olika monteringar av grafiska blad och hur man signerar sina blad.

 

I kursavgiften ingår tryckmaterial såsom färg, torrnålsplast, silkboardkartong, grafikpapper etc."

Är du intresserad kommer jag att hålla en kurs 21 – 24 majr igen på den underbara verkstan / platsen som Gerlesborg är.​ Max 10 deltagare.

Anmäl dig till KKV om du är intresserad!

Länk till mitt Instagramkonto med bilder från kursen 2019: Kursen 2019

Länk: KKV Gerlesborg kurser

bottom of page