LEKPLATS & OVÄNTAT BESÖK

Lekplats04.jpg

LEKPLATS OCH OVÄNTAT BESÖK

 

Takplattor á 60 x 60 cm som görs i flera ex. Bildytan är 57,5 x 57,5 cm. Plattan monteras i taket då det finns marginal så att plattan hänger på listen. 

 

Figurer, mönster och vissa former trycks med vattenfast screentrycksfärg på björkplywood-plattan.

 

Växtslingorna och vissa av formerna är laserskurna i björkplywood, målade med akrylfärg och därefter limmade på plattan.

 

Allt för att få ytan så intressant som möjligt med ytor, färg och skuggeffekter.

 

Lekplats_1-4.jpg

UPPDRAGET

Jag (och åtta konstnärer till) har fått uppdraget att göra takplattor till Sörmlands landsting som kommer att sitta i taket vid olika institutioner såsom tandläkare och gynekolog.

 

Dessa kommer att beställas under flera år och jag kan variera mig hur jag vill. Just nu håller jag på med 10 takplattor. 

LEKPLATS I – IV

Här bredvid syns Lekplats I – IV. De skall monteras fyra stycken tillsammans och de förstärker varandra. Jag gör två likadana av gruppen. Det går att göra tack vare trycktekniken screentryck och laserskärningen.

Besök1.jpg

OVÄNTAT BESÖK I & !!

Takplatta som görs i två varianter.

Akryl, vattenfast screentrycksfärg, björkplywood, 60 x 60 cm.

 

Molnen är målade med akryl på björkplywood. Därefter har jag tryckt figuren, mönster på molnen och vissa former med vattenfast screentrycksfärg.

 

Växtslingan och vissa av formerna är laserskurna i björkplywood, målade med akrylfärg och därefter limmade på plattan. Därefter sprayar jag med mattlack för att skydda ytorna.

 

Besök2.jpg