top of page

RÄTTVIKS KONSTHALL 2018

Marie_Palmgren_kort.jpg
Rättvik05.jpg
Rättvik09.jpg
Rättvik07.jpg
Rättvik24.jpg
Rättvik10.jpg
Drömmar_II.jpg
Rättvik04.jpg
Rättvik11.jpg
Rättvik20.jpg

UTSTÄLLNINGEN

jag blev inbjuden att ställa ut på Rättviks konsthall. Så kul! Underbar lokal.

 

Eftersom jag haft bägge utställningarna i åtanke hela tiden så kunde en hel del av det jag ställde ut i  Kungsbacka konsthall även fungera här. Men Rättviks konsthall är större och mer verk behövdes. Det var bara att börja om på nytt.

Jag gjorde en noggrann skiss digitalt och kunde flytta runt och planera mina bilder. Väl på plats följde jag min skiss väldigt noga så hängningen flöt på bra. Men den skalan är rätt tuff att hänga. Dessutom var det tegelväggar. Tur jag hade både Roy, Lotta och en tekniker till hjälp. Det tog tre dagar.

 

Foto: Lennart Edvardsson / Rättviks bildarkiv. 

SKALAN

Det är en otrolig rymd i rummet. Att jobba mot den var knivigt. Förutom min stora utskrift "Vi" och skulpturerna som band ihop utställningen så hade jag mina droppar som jag monterade på väggen bort vid fönstren. De blev ett stopp och förde blicken tillbaka in i rummet. På den triangelformade väggen monterade jag mina nya "Kurragömma"-bilder.

Viktigt var att ha olika format, material och grupper i rummet. På så vis kan jag skapa variation och färgrytm. Utställningen hänger ihop so en helhet.

 

GRAFIK & KRUMELURER

Här syns min röda serie: "Kär lek", "Vi", och "Hon". Bilderna är 50 x 50 cm. De är ganska stora men i det här rummet blir de små. Det är digiprint på papper. Jag kan inte tryckaetsningarna längre. Min rygg klarar inte det tyvärr. 

Uppe till höger flyger mina "Krumelurer". De binder också ihop utställningen och skapar rytm.

SKULPTURERNA

Som mål hade jag tre skulpturer men hann bara med två stycken och det blev perfekt. En till hade varit för mycket. De gav färg och dynamik till rummet och figurerna känns igen från "Kurragömma"-serien. 

Skulpturerna är gjorda i MDF, målade med gest och sen har jag maskat av och spraymålat ytorna med akryl-spray. Även vissa av linjerna och ytorna är gjorda med spray. Fast det var mycket svårare än jag trodde. Mycket som flöt och rann och jag fick skrapa bort och börja om gång på gång. Dessutom blev hela min ateljé totalt nerdammad med små korn...

De finare linjerna har jag tecknat med posta-penna. Skulpturerna är lackade. Skulle de bli permanenta i en utsmyckning had jag behövt göra om dem i plåt.

DRÖMMAR II

Till vänster syns min långa svit "Drömmar II". Akryl och screentryck på med. 7 bitar som är ihopsatta till en lång svit.

 

Väldigt kul att göra. Och jag ville att den skulle vara otroligt avskalad i sitt uttryck som komplement till mina andra rörigare bilder, vilket var spännande att göra. 

Landstinget i Dalarna köpte in verket.

DRÖMMAR II

Här en bild där med två av plattorna syns lite tydligare. Vill du se ännu tydligare så gå klicka på bilden.

Rättvik12.jpg
Rättvik22.jpg
Rättvik21.jpg
Rättvik13.jpg
Rättvik14.jpg
Rättvik23.jpg
Rättvik16.jpg
Rättvik26.jpg
Rättvik01.jpg
bottom of page